Over Nienke Binkhorst

Voeding is de rode draad in mijn leven. Eerst is dat vooral gegaan over fysieke voeding met een hobby om te koken en een professie als levensmiddelentechnoloog. De laatste twintig jaar is daar de geestelijke voeding bij gekomen met mijn eigen bedrijf Coach-Inn waarin het verzorgen van training en coaching centraal staat met als specialisaties familieopstellingen, aurareading en energiewerk.

Daarom een site met enerzijds recepten en voedingsweetjes voor de fysieke voeding en anderzijds oneliners om over na te denken, en culturele, spirituele en mediatips om de geest te prikkelen.

Al van jongs af aan heeft koken mijn interesse. Met een moeder geboren in Friesland en een vader die zijn jeugd in Indonesië heeft doorgebracht ben ik opgegroeid met een fusionstijl van koken. Dat is zichtbaar in de recepten die ik op deze site deel.
De soepen, salades en cake en koekrecepten zijn vooral beproefd tijdens de lunches in het Bolwerk tijdens trainingen en workshops.

In 2014 lanceerde ik samen met Bert Smulders het Coach-Gourmet: 70 recepten die op een gourmetstel klaar gemaakt kunnen worden voorzien van een prikkelende vraag om samen met je tafelgenoten tijdens het dineren over van gedachten te wisselen.

Lange tijd kende ik een bourgondische stijl van leven. Vanaf augustus 2017 vroeg mijn gezondheid echter om deze leefstijl aan te passen. Er werd nl. suikerziekte en hoge bloeddruk geconstateerd. Alleen door af te vallen, zou ik misschien vrij van medicatie kunnen blijven. Een uitdaging, die ik graag aan wilde gaan. Dit resulteerde in een koolhydraatbeperkt dieet met zo min mogelijk suiker en een beperking van zuivel, tarwe en gluten. Deze verandering heeft mij weinig moeite gekost én ik heb iedere dag lekker gegeten. Misschien nog wel lekkerder dan daarvoor. In het begin was het even zoeken naar de juiste weg, maar ik had al snel de smaak te pakken. En het resultaat was er wel naar. Na 2,5 maand was ik 7 kg kwijt, waren de suikerwaarden weer onder normaal en voel ik me fitter dan ooit. Inmiddels toont de weegschaal aan dat er meer dan 15 kg van mijn gewicht is afgegaan. Hoewel de teugels nu soms iets gevierd worden, ben ik voornemens om deze manier van voeding niet meer uit het oog te verliezen.

Deze site bevat zowel de recepten van voor het ontstaan van de suikerziekte als ook van daarna. Dus zij verdienen niet allemaal het predicaat verantwoord en gezond, maar zijn in sommige gevallen vooral gewoon lekker….

By the way de reclames op de site zijn door Google ingegeven; ik heb er wel voor gekozen dat er reclame op deze site staat, maar heb zelf geen persoonlijke connectie met de adverteerders….

Ik volg nu ik mijn streefgewicht bereikt heb de adviezen van de diëtisten op; leef voor 80% het gewenste dieet, dan is er ook wat speelruimte om op gezette tijden jezelf te verwennen met iets dat buiten het “voorgeschreven” menu valt.

Overigens geloof ik in een holistische kijk op ziekte en gezondheid. Daarom heb ik na de gestelde diagnose ook mijn emotionele en mentale gesteldheid uitgebreid onderzocht en getransformeerd in het volste vertrouwen dat ik daar beter van zou worden. Ook over de door mij gelopen weg deel ik graag mijn ervaringen. Heb je hier vragen over schroom niet om me een mailtje te sturen….(info@dagelijkse-voeding.nl).

Eet smakelijk!
Nienke Binkhorst