Voedingsweetjes

De kunst van gezond afvallen is om te zorgen voor een gelijkmatige (lage) glucosespiegel gedurende de hele dag. Voor een gelijkmatige glucosespiegel is het om ook de glycemische index erbij te betrekken. Deze geeft een indicatie voor de snelheid waarmee de koolhydraten in die producten afgebroken worden en als suiker worden afgegeven aan het bloed.

 

De dag starten op een nuchtere maag met een uitgeperste citroen in een glas heet water werkt reinigend, ontgiftend en draagt bij aan het aanvullen van de huishouding van mineralen, vitaminen en sporenelementen. Kortom een fijne energieboost op de vroege morgen.

 

Heb je last van allergieën? Ga dan op zoek naar een imker, die zo dicht mogelijk bij jouw huis imkert. Koop daar een potje honing en neem elke dag een lepeltje. Wees niet verrast als je dan minder heb van de allergieën. Als je honing hoe natuurlijk ook verwarmt dan gaat het zich gedragen net als geraffineerde suiker, dus verliest het zijn gezonde uitwerking.

 

Gebroken lijnzaad, gedroogde pruimen en abrikozen werken laxerend en zijn daardoor (met mate) geschikt bij verstoppingen in de darmen.

 

Rijpe bananen hebben een tegengestelde werking en kunnen ingezet worden bij diarree en dunne ontlasting. Ook hier geldt natuurlijk alles met een te ervoor is schadelijk. Kies daarom voor een beperkte inname.

 

Honing is een product dat regelmatig als suikervervanger ingezet wordt. Zodra je honing gaat verwarmen, krijgt het echter wel weer dezelfde eigenschappen als geraffineerde suiker.