Ingrediënten Chocolade Fudge
85 gram | rauwe chocola (92 %) |
90 gram | rauwe cashewnoten |
2 eetlepels | kokosolie |
25 gram | hazelnoten |
grof zeezout (optioneel) | |
2 eetlepels | honing |
2 eetlepels | cacaopoeder |
Week de cashewnoten. Giet het water af en maal dit in een keukenmachine tot een smeuïge cashewnotenpasta. Voeg eventueel een scheutje water toe als de pasta te dik wordt. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Smelt de rauwe chocola en kokosolie au bain marie. Voeg de cashewnotenpasta, cacaopoeder, honing en de helft van de hazelnoten toe. Maak hiervan bolletjes of plakjes en doe die bijvoorbeeld in een siliconen muffinvorm. Plaats de fudge voor 10 minuten in de vriezer. Bestrooi deze dan met de overige hazelnoten en evt. grof zeezout. Je mag de noten iets aandrukken zodat ze “vast” zitten. Plaats de fudge dan nog minimaal een uur in de vriezer. Serveer de fudge vanuit koelkast of vriezer.