Courgettespaghetti is een goed koolhydraat-arm en glutenvrij alternatief voor witte en volkoren spaghetti. In een handomdraai staat de spaghetti op tafel. Het is wel handig om hiervoor in het bezit te zijn van een spiraalsnijder. Die zijn in vele soorten en mate op de markt verkrijgbaar. Ik heb zelf goede ervaring met de Spirali (zie linkerfoto). Er zijn echter eenvoudigere en goedkopere uitvoeringen verkrijgbaar.
Ingrediënten (2 personen)
1 | courgette |
1 teentje | knoflook |
1 eetlepel | kokos- of olijfolie |
1 | peperoncini of zwarte peper |
Bereidingswijze
Maak met behulp van een spiraalsnijder (voor voorbeeld zie linkerfoto bovenstaand) van courgette sliertjes ter dikte van spaghetti. Verwarm in een bakpan de olie en fruit daarin de knoflook. Voeg dan de courgettespaghetti toe en wok die gedurende een paar minuten. Zorg dat de courgette beet houdt.