Ingrediënten dadel-cashewnotenbonbons
100 gram | cashewnoten |
125 gram | dadels |
0,5 eetlepel | citroenrasp |
1,5 eetlepel | kokosolie |
0,5 eetlepel | cacaopoeder (raw) |
0,5 eetlepel | honing |
1 theelepel | kaneel of speculaaskruiden (optioneel) |
Maal de citroenrasp, cashewnoten, dadels en 1 eetlepel kokosolie (bewaar nog een 0,5 eetlepel) fijn. Maak van dit mengsel een stevig “deeg” en verdeel deze vervolgens in kleine bolletjes. Druk met je duim een kuiltje in het bolletje zodat er een kuiltje ontstaat. Meng 1 eetlepel gesmolten kokosolie met 0,5 eetlepel honing, 0,5 eetlepel cacaopoeder en evt. kaneel of speculaaskruiden. Laat dit mengsel stollen tot het dik vloeibaar is. Giet de vloeibare cacao in het kuiltje. Plaats de bonbons in de koelkast of de diepvries tot de chocoladevulling hard is.
Je kunt de bonbons het beste bewaren in de koelkast of diepvries. Je kunt voor de chocoladevulling ook gesmolten chocola gebruiken in plaats van cacaopoeder, honing en kokosolie. Voordeel hiervan is dat de vulling dan buiten de koelkast langer een vast vorm houdt.