Gister was ik op een biologische markt in Amsterdam. Daar verkochten ze daslook. Een gewas dat ik al meerdere keren geprobeerd heb om te verbouwen, maar wat helaas tot nu toe niet lukt. Deze marktkoopman vertelde mij dat hij het zelf oogst in het bos. Als iemand een veldje weet, ik houd me aanbevolen.
Daslook is een gezond kruid. Het is familie van de ui. Het kent een zuiverende en reinigende werking vooral bij klachten van het spijsverteringskanaal, maag, darm en lever. Het gaat aderverkalking tegen, verlaagt de bloeddruk en werkt zo preventief om hart en vaatziekten te voorkomen. Daslook is een goede ontstekingsremmer en kan daardoor ook bij verkoudheid verlichting geven.
Ingrediënten Daslook-Norisoep100 gram | daslook |
2 | sjalotjes |
2 eetlepels | boekweitmeel |
100 ml. | amandelmelk |
0,5 velletje | nori |
1,5 liter | groentebouillon |
1 eetlepel | pijnboompitten |
peper | |
zout | |
olijfolie | |
Fruit de sjalotjes in olie. Voeg pijnboompitten toe. Laat die kort meesmoren. Strooi de boekweitmeel erbij en roer goed. Giet dan de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook. Voeg de daslook, nori, peper en zout toe. Laat de soep tien minuten sudderen. Pureer de soep met een staafmixer.