Als je een paprikamens bent dan houd je van frisheid, kleur en ergens je tanden in zetten. Geen uitdaging is je te groot. Je zoekt naar de makkelijke en meest voor de hand liggende oplossingen. Soms ben je geneigd om de echte moeilijkheden een beetje uit de weg te gaan. Iets in jou vindt dat de dingen wel gemakkelijk moeten gaan. Het is belangrijk om in beweging te blijven anders hoopt de creatieve energie zich van binnen op en dat kan leiden tot fysieke blokkades en belemmeringen.
Onderstaand staat een gegrilde paprikasalade met ei en feta beschreven. Met een beetje fantasie kan er ook zo een maaltijdsalade van gemaakt worden. Voeg daarvoor bijvoorbeeld nog wat bladsla, avocado, spekjes en noten toe
Ingrediënten (2 personen)
2 | puntpaprika’s (bij voorkeur 2 verschillende kleuren) |
2 | eieren |
1 | bosui |
10 plakjes | komkommer |
1 eetlepel | kappertjes |
50 gram | feta |
4 blaadjes | munt |
peper | |
zout | |
1 scheut | balsamicoazijn |
1 scheut | olijfolie |
0,5 theelepel | mosterd |
Bereiding
Kook het ei. Snijd de puntpaprika in twee helften en verwijder de pitjes. Leg die in een ovenschaal en plaats die ca. 10 minuten onder de grill. Leg de plakjes komkommer onder in een schaal. Daarboven op de plakjes ei. Snijd paprika in stukjes en leg deze samen met de kappertjes, gesneden bosui en in blokjes gesneden feta op het ei. Meng in een kommetje balsamicoazijn, peper, zout, olijfolie en mosterd en giet dat over de salade. Garneer met verse munt.