Koemelkvrij, Soep, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch

Paprikasoep

In wat voor situaties ben jij goed om van niets toch iets te maken.

Toen ik zo’n 12 jaar geleden in de sauzenfabriek werkte, hadden wij altijd een paar sauzen waarin wij konden opwerken. Dit vakjargon betekent dat dit sauzen waren waar restanten of kliekjes in verwerkt konden worden. Zigeunersaus was zo’n voorbeeld. Deze week wilde ik tomatensoep maken, maar kwam er achter dat ik niet zoveel ingrediënten in huis had. Na wat speurwerk in de koelkast, voorraadschuur en de kelderkast maakte ik van de volgende ingrediënten een paprikasoep die wonderbaarlijke lekker is. Zo zie je maar weer uitvindingen worden bij toeval gedaan.

Ingrediënten 

1 pot gegrilde paprika
1 ui
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
10 champignons
 40 gram speltmeel
 40 gram boter
 1 theelepel harirakruiden
 1 snufje paprikapoeder
peper
zout
 1 – 1,5 liter bouillon
 0,5 bakje tuinkers
 1 scheutje ketjap
 1 scheutje gembersiroop

 

Bereiding
Fruit de uien en knoflook in boter. Voeg speltmeel toe en roer goed. Dan tomatenpuree, bouillon, gepelde tomaten, de in stukjes gesneden champignos, harirakruiden, paprikapoeder, peper, zout, tuinkers, ketjap en gembersiroop toevoegen. De soep aan de kook brengen en gedurende 20 minuten zachtjes laten pruttelen. Blender erop, klaar is kees. Eet smakelijk!