
Ik kon de afgelopen week voor de eerste keer van dit seizoen oogsten. De spinazie en raapstelen hadden erg hun best gedaan om tot wasdom te komen en dat was meer dan goed gelukt. Traditiegetrouw worden de eerste raapstelen verwerkt tot een lente stamppot. Deze keer was het een koolhydraatarme variant.
Ingrediënten raapstelen-spinaziestamppot
0,3 | bloemkool/td> |
0,25 | knolselderij |
0,2 | witte of chinese kool |
0,25 | rode paprika |
1 bosje | raapstelen |
75 gram | spinazie |
0,5 | rode peper |
0,5 | rode ui |
peper | |
zout | |
paprikapoeder | |
1 scheut | (plantaardige) melk |
Kook de bloemkool(roosjes), gesneden knolselderij en kool beetgaar. Giet af en laat evt. even uitlekken. Pureer deze groenten met een staafmixer. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Snijd de spaanse peper, ui en paprika, raapstelen en spinazie in kleine stukjes. Meng deze door de groentenpuree. Warm op. Mocht de stamppot te dik zijn, voeg dan nog wat (plantaardige) melk toe.