Ingrediënten Radicchiosalade met kweepeer (2-4 personen)
1 | kweepeer |
1 | mandarijn |
0,25 krop | radicchio |
0,25 krop | eikenbladsla |
1 | paarse of oranje wortel |
0,25 | komkommer |
2 eetlepels | rozijnen |
2 eetlepels | pijnboompitten |
1 eetlepel | gembersiroop |
olijfolie | |
1 scheut | balsamicoazijn |
1 scheut | sojasaus |
peper | |
2 theelepels | citroensap |
1 theelepel | mosterd |
Schil de kweepeer, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes. Marineer deze in gembersiroop. Bak de kweepeer totdat deze lichtbruin en wat zachter is (voorkom dat het moes wordt). Rooster de pijnboompitten. Rasp de wortel. Pel de mandarijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kom de kweepeer, mandarijn, rozijnen, komkommer, wortel, pijnboompitten, eikenbladsla en radicchio. Maak een dressing van peper, olijfolie, sojasaus, balsamicoazijn, citroensap, mosterd en gembersiroop. Giet die over de salade.