Ik ga binnenkort op vakantie. De verwachting is dat ik om een dusdanige tijd aankom dat de winkels niet meer open zijn en dat er niet direct een horecagelegenheid in de buurt is. In dat soort gevallen is deze ratatouille pastasaus ideaal. Door deze in potten af te vullen is deze saus lang houdbaar ook als deze niet gekoeld kan worden. Een beetje pasta of brood erbij en je hebt een volwaardige maaltijd.
Ingrediënten (4 personen)
1 | courgette |
1 | aubergine |
1 | winterwortel |
2 | uien |
2 tenen | knoflook |
100 gram | champignons |
1 | rode paprika |
1 blik | gepelde tomaten |
1 theelepel | tijmblad |
1 theelepel | rozemarijn |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 | groentebouillonblokje |
1 scheut | rode wijn |
peper |
Bereiding
Snijd de courgette, aubergine, winterwortel, uien, knoflook, champignons en rode paprika in stukken. Fruit de uien en knoflook in olijfolie. Voeg de andere groenten toe. Roerbak kort. Zorg dat de groenten nog knapperig blijven. Voeg gepelde tomaten, tijmblad, rozemarijn, paprikapoeder, groentebouillon, rode wijn en peper toe. Breng aan de kook. Zorg dat de groenten en het vocht goed heet zijn, maar laat voor het behouden van beet niet te lang doorkoken. De saus moet niet de droog en niet te nat zij,, vooral als je de saus in potten wil afvullen. In dat geval vul je de saus warm af in gesteriliseerde glazen potten. Zet direct na afvullen de potten even op hun kop.