Bijgerechten, Koek en Gebak, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Vegetarisch

Speltbol (zonder gist)

Wat wat een moment dat jij uit je bol ging?

Ingrediënten Speltbol
225 gram speltbloem
225 gram volkoren speltmeel
4 eetlepels havermout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel baksoda
1 theelepel honing
2 eetlepels (plantaardige) yoghurt
2 theelepels citroensap
300 milliliter water
1 theelepel zout
Bereiding:
Doe de speltmeel, speltbloem, olijfolie, baksoda, havermout, honing, yoghurt, citroensap, zout in een kom. Roer goed door en kneed tot een bol. Leg de bol deeg op een ovenplaat met bakpapier. Snijd in de bol met een mes een diep kruis. Bak de bol in de oven voor 30-40 minuten bij 180-200 graden. Als het brood hol klinkt als je er op klopt na het bakken dan is de binnenkant gaar.