Wat heb jij te verbergen?
De komende dagen ga ik een paar Indiase gerechten maken, waarin een tandoorikruidenmix verwerkt zit. Altijd leuk en gemakkelijk om zelf te maken. En het grote voordeel: het bestaat uit alleen kruiden. Koop je een kant-en-klaarmix dan zitten er altijd vulstoffen en/of stoffen in om te zorgen dat het niet gaat klonten en langer houdbaarheid is. Negen van de tien keer krijg je daardoor te maken met verborgen suikers….
Ingrediënten
1 theelepel | korianderzaad heel |
0,5 theelepel | chilivlokken |
1 theelepel | gemberpoeder |
1 theelepel | komijn gemalen |
1 theelepel | paprikapoeder |
5 | kruidnagels |
1 theelepel | nootmuskaat |
1 theelepel | kaneel |
Bereiding
Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan. Doe de korianderzaad, chilivlokken, kruidnagels, gemberpoeder, komijn gemalen, paprikapoeder, nootmuskaat en kaneel in een vijzel. Maal/kneus het zaad tot een gladde massa.