Een pompoenmens is heel aards en kan ook wel wat zwaar aanvoelen. Hij houdt ervan om met twee benen op de grond te staan en niets over te laten aan het toeval. Hij zorgt goed voor zichzelf en is gericht op “ik”, zodat hij bij wijze van spreken zonder naar buiten te hoeven gaan, een strenge winter kan overleven. Soms is hij daarmee ook wat afgesloten van datgene wat er meer tussen hemel en aarde te vinden is en benut niet alle potentie die een mens in zich heeft zitten. Er kan een moment komen dat hij behoefte krijgt om meer diepte en subtiliteit in zichzelf te ontdekken en te ervaren dat daar lucht en ruimte in zit.
Zoete aardappel-pompoensoep is een lekker stevige soep, die met een “aangekleed” broodje ook door kan als maaltijdsoep.
Ingrediënten
1 | pompoen |
1 | ui |
2 | zoete aardappels |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 theelepel | cayennepeper |
4 | groentebouillonblokjes (glutenvrij) |
peper | |
zout | |
1 pakje | kokosroom |
1 eetlepel | kokosolie |
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in vieren en haal de pitten eruit. Maak van de partjes eventueel nog kleinere stukjes. Schil de ui en de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Fruit de ui in kokosolie. Voeg de stukken pompoen en zoete aardappel toe en bak die kort mee. Pers de sinaasappel. Voeg dan 2-2,5 liter water, groentebouillonblokjes, tomatenpuree, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout toe aan pompoen en de uien. Breng het geheel aan de kook en laat dit gedurende 20 minuten pruttelen tot de pompoen en de zoete aardappel zacht en gaar is. Voeg de kokosroom toe. Pureer met de staafmixer.