Waar ga jij van zweten?
Ajam taotjo kent een specifieke sojabonensmaak afkomstig uit de Indonesische keuken. Het is een pittig gerecht, waar ik al snel de zweet van op mijn neus heb staan. Het is weer eens wat anders dan anders. Ik kan kan niet anders zeggen, een echte aanrader. Door meerdere al tot het favoriete rijsttafel gerecht gekozen.
Ingrediënten (4 personen)
500 gram | kipdijvlees |
1 | ui |
1 | bosui |
1 | tomaat |
3 teentjes | knoflook |
1 cm | gember vers |
1 theelepel | djinten (komijn gemalen) |
3 blaadjes | djeroek poeroet (citroenblad) |
2 eetlepels | taotjo bean sauce (verkrijgbaar bij een Toko) |
1 | rode peper |
1 | groene peper |
1 theelepel | gula djawa |
1 scheut | ketjap manis |
zout | |
peper | |
0,5 | kippenbouillonblokje |
kokosolie |
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes. Ontvel de tomaat. Snijd de ui, knoflook, ontvelde tomaat, rode peper, groene peper en gember in kleine stukjes. Fruit in kokosolie de ui, knoflook, tomaat, rode peper , groene peper (evt. pitjes en zaadlijsten verwijderen als je niet zo van pittig houdt) en djinten. Voeg de kip toe en bak die bruin. Voeg gula djawa, ketjap manis, taotjo bean sauce en peper toe. Roerbak nog even mee. Giet er zoveel water bij dat de kip onder staat en voeg het bouillonblokje en het citroenblad toe. Laat de kip garen gedurende 15 minuten. Verwijder voor opdienen het citroenblad. Garneer met een in ringetjes gesneden bosui.