Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Andijviepesto (vegan)

Een meer dan goede andijvieoogst kwam tegelijkertijd met de vraag van iemand om wat producten te matchen waarin geen zuivel (kaas) verwerkt mocht zijn. Zo kwam de edelgist weer in mijn systeem; een gedeactiveerd gist in de vorm van vlokken, dat gebruikt wordt als kaasvervanger. Ik maakt vervolgens deze andijviepesto. Lekker in de salade, op een stukje rauwkost of op een toastje.

Ingrediënten 

5 bladeren andijvie
2 eetlepels edelgist
zeekraal zilt
1 scheut olijfolie
peper
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding
Verwijder uit de andijvie de harde nerf. Doe de andijvie, edelgist, zeekraal zilt, olijfolie, peper, paprikapoeder en geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.