Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Koolhydraatarme andijviestamppot

Toen ik het de afgelopen dagen met meerdere mensen over uiteenlopende diëten had, realiseerde ik me ineens, dat ik al meer dan een jaar suikervrij, zuivel beperkt, koolhydraatarm en laag in mijn glycemische waarden eet. Ingewikkeld kreeg ik van alle kanten te horen toen ik eraan begon. En dat gevoel heb ik slechts een paar luttele seconden gehad. Ik zag het al snel als uit een uitdaging en ben me vooral bewust geworden wat er nog wel allemaal mogelijk is en ook wat het aan diversiteit heeft gebracht. En eerlijk is eerlijk ik heb iedere dag lekker gegeten en afwisselender dan ooit. Met vandaag het recept van koolhydraatarme andijviestamppot.

Daarom hierbij mijn motto: zie je (al dan niet noodgedwongen) dieet als een inspiratiebron.

Ingrediënten (2 personen)

1 kleine bloemkool (10 minuten koken)
1 kleine zoete aardappel (of evt. een stuk pompoen)
1 ui
1 teentje knoflook
50 gram spekjes (optioneel)
1 spaanse peper
150 gram andijvie
peper
0,5 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel piccalilly (suikervrij)
0,5 eetlepel nootmuskaat
50 gram (plantaardige) kaas (optioneel)

Bereiding
Kook de bloemkool en zoete aardappel gedurende 10 minuten. Doe deze groente in een keukenmachine en pureer. Snijd de ui, knoflook en spaanse peper fijn. Doe die samen met de gesneden andijvie, groenten, peper, paprikapoeder, piccalilly, nootmuskaat en evt. uitgebakken spekjes of blokjes kaas in een pan en verwarm onder goed roeren.