Tja en zo had je een asperge en een plakje ham over van de dag van gister en zo had je ineens een lekkere lunch die ook zeer geschikt is als hap bij een aangeklede borrel…. We noemen het maar de weg van serendipity. Ik was eigenlijk op zoek naar iets anders en vond dit…. Zowel van de smaak als ook van het gevoel kon ik erg genieten…
Ingrediënten:
2 | eieren |
1 – 2 | asperges |
1 plak | ham (optioneel) |
5 | olijven |
5 | champignons |
0,25 | rode paprika |
1 eetlepel | pijnboompitten |
1 scheut | sojamelk |
25 gram | rucola |
peper | |
zout | |
0,5 theelepel | paprikapoeder |
1 | lente-ui |
plantaardige olie |
Bereiding
Snijd de olijven, champignons, rode paprika en lente-ui in kleine stukjes. Meng die met het ei, de pijnboompitten, peper, zout en paprikapoeder. Bak hiervan in plantaardige olie een omelet aan twee kanten bruin. Leg deze op een bord. Leg daarbovenop evt. de plak ham, de rucola en de asperges. Rol dan de omelet op en snijd in kleine stukjes. Gebruik eventueel een cocktailprikker om een compact pakketje te houden.