Spreads, sauzen en pasta's

Pesto van zevenblad

Het afgelopen weekend was ik een vriend van mij aan het helpen met onkruid wieden in zijn tuin op een heerlijke plek in Drenthe. Hij mopperde wat over de aanwezigheid van zevenblad. Daags daarvoor triggerde iemand anders mij door te zeggen dat er zoveel lekkers van “onkruid” te maken is. Voor mij een reden om A en B met elkaar te verbinden en zo ging ik op zoek naar een recept waar zevenblad in verwerkt kan worden. Uiteindelijk werd het een pesto van zevenblad. Echt een aanrader!

Wil je overigens ook een keer onthaasten in het mooie Drentse land, dan kan ik je zijn vakantiewoning van harte aanbevelen.

Ingrediënten

 20 gram  zevenblad
 2 teentjes  knoflook
 2 eetlepels  Parmezaanse kaas
 2 eetlepels  pijnboompitten
 1-2 scheut  olijfolie extra vierge
 peper
 zeezout
 2 theelepels  lemonsap

Bereiding
Haal de zevenblad van de stengels en was deze. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Doe zevenblad, geraspte parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie, peper, zeezout, lemonsap en geschilde knoflook in een keukenmachine. Pureer tot een egale massa.

1 gedachte over “Pesto van zevenblad

  1. Zevenblad versterkt de werking van de nieren en is urineafdrijvend. In de nieren zitten allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt er voor te zorgen dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen kunnen leiden tot jicht en reuma. Vandaar dat zevenblad verlichtend werkt tegen deze ziekten en goed is voor nier- en blaasproblemen. In vroegere tijden was de geneeskracht van zevenblad alom bekend en werd het gebruikt tegen reizigersjicht . De blaadjes werden niet alleen gegeten maar ook om gewrichten heen geslagen om de pijn te verlichten. Zevenblad heeft een rustgevend en licht laxerend effect.

Reacties zijn gesloten.