Wat is voor jou de kroon op jouw werk?
Minstens een keer per jaar wil ik asperges eten van Hollandse bodem. Het liefst zo plain mogelijk met eieren, aardappeltjes en roomboter…. Tja dat zijn van die momenten dat je even moet schakelen, omdat er veranderingen in de traditie moeten of mogen komen. Maar ook hier is het gelukt om tot een ander alternatief te komen: Asperges met eieren, ham en pistachenoten.
Ingrediënten (2 personen)
500 gram | asperges |
100 gram | beenham |
50 gram | spinazie |
50 gram | pistachenoten |
4 | eieren |
2 eetlepels | mayonaise (suikervrij) |
nootmuskaat | |
peper | |
zout | |
6 blaadjes | basilicum |
Bereiding
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Kook de asperges in 20-30 minuten gaar. Kook de eieren tot zij hard zijn (ca. 10 minuten). Pel de eieren, prak deze en meng met mayonaise, nootmuskaat, peper en zout. Leg de spinazie op een bord. Drapeer daarbovenop de asperges en bestrooi met gehakte pistachenoten. Serveer met beenham.
NB. de aspergeschillen en asperge stukjes kun je gebruiken om soep van te trekken; een goede basis voor aspergesoep.