Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Ontbijt, Reflectievraag, Tarwevrij, Vegetarisch

Mango Pistache mug cake

Wat is voor jou eenvoudig gemak? 

Ik ben niet de grootste voorstander van het gebruik van de magnetron. Maar zo’n mug cake is toch wel erg handig en lekker als je weinig tijd hebt. Misschien had je het aan een eerder recept al gemerkt, maar eerlijk gezegd heb ik ze wel een beetje ontdekt als uitkomst in een wat drukkere periode. En er zijn zoveel variaties mogelijk, dat je iedere keer weer wat nieuws kunt verzinnen afhankelijk van wat je in de koelkast en voorraadkast hebt liggen. Vandaag werd het een mango pistache mug cake.

Ingrediënten (1 persoon)

 1  ei
 2 eetlepels  havermout
 1 eetlepel  quinoavlokken
 1 eetlepel  lijnzaad
 1 eetlepel  pistachenoten
 2 schijven  mango
 0,25  appel
 1 scheut  amandelmelk
 0,5 theelepel  kardamompoeder

Bereiding
Meng in een magnetronbestendige schaal of mok geklutst ei, havermout, quinoavlokken, lijnzaad, pistachenoten, gesneden mango, gesneden appel, amandelmelk, kardamompoeder. Zet het gerecht voor 2-2,5 minuut in de magnetron op 900 watt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *