Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Bananencake van amandelmeel en quinoavlokken

Wanneer heb jij bananen in je oren (wil je niet luisteren)?

Ingrediënten Bananencake van amandelmeel en quinoavlokken
4 bananen
3 eieren
100 gram quinoavlokken (of havermoutvlokken
100 gram amandelmeel
8 pruimen
8 abrikozen
3 eetlepels rozijnen
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
Bereiding
Doe in een keukenmachine de bananen, eieren, quinoavlokken, amandelmeel, pruimen, abrikozen, kaneel, gemberpoeder en bakpoeder. Mix dit alles tot in korte tijd tot een dikke brij. Er mogen nog stukjes zichtbaar zijn. Voeg de rozijnen toe en meng goed. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het deegmengsel in de vorm. Bak de cake in de oven op 150-175 graden in 45-60 minuten gaar.