Ingrediënten boekweit-chia-lijnzaadbrood
300 gram | boekweitkorrels |
60 gram | chiazaad |
40 gram | lijnzaad |
250 gram | water |
65 ml. | plantaardige olie |
1,5 theelepel | bakpoeder |
1,5 theelepel | zeezout |
1 theelepel | paprikapoeder |
2 theelepels | tijmblad |
2 eetlepels | boekweitmeel |
Week de boekweitkorrels gedurende twee uur en laat deze uitlekken in een zeef of vergiet. Week de chiazaad in ruim water (afhalen van de 250 gram water) tot ze een gel vormen. Voeg dan de lijnzaad toe en laat nog even staan. Meng de geweekte boekweit, chiazaad, lijnzaad, zout, paprikapoeder, tijmblad en boekweitmeel in een mengkom. Plaats kort een paar keer de staafmixer op het deeg, zodat de boekweitkorrels wat verkleind worden, maar nog wel zichtbaar zijn. Doe het deeg in een met bakpapier bekleedde cakevorm. Plaats deze in de oven voor 60-75 bij 150 graden tot het brood gaar en bruin is.