Dit recept van broccoli met sojasaus en gember bevat sesamolie. Sesamolie geeft een gerecht een nootachtige exotische en ook typische smaak. Leuke bijkomstigheid is dat sesamolie veel omega 6 en vitamine B. Dit is goed voor de psyche. Daarnaast bevordert het de spijsvertering en heeft ontgiftende eigenschappen. Je kunt het ook op je huid smeren zodat de huid beter regenereert. Maar je kunt het zelfs ook als zonnebrandcrème gebruiken.
Ingrediënten (2 personen)
1 grote struik | broccoli |
2 eetlepels | sesamzaad |
5 teentjes | knoflook |
3 eetlepels | sojasaus |
0,5 theelepel | sesamolie |
1 | limoen |
2 cm | gemberwortel |
0,5 theelepel | wasabipasta |
kokosolie |
Bereiding
Snijd roosjes van de broccoli. Doe deze in een pan en kook die in 5-10 minuten beetgaar. Pel de knoflookteentjes en snijdt deze in plakjes. Bak deze in kokosolie knapperig bruin. Rasp de gember en pers de limoen. Doe deze met de sojasaus, sesamolie, wasabipasta in een kommetje en meng goed. Garneer de broccoli met de knoflookschijfjes en giet de sojadressing er over heen.