Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Broccoliknolselderijsoep

Sinds ik zo veel mogelijk suikervrij eet en ook tarwe en gemodificeerd zetmeel probeer te vermijden, zoek ik naar alternatieven om toch een gebonden en ook voedzame soep te maken. Knolselderij blijkt hier op een smakelijke manier invulling aan te kunnen geven. Er zijn vele varianten denkbaar. De broccoli-champignon-knolselderij soep afgeblust met sherry is er een van.

Ingrediënten (4 personen)

0,25 knolselderij
0,5 broccoli
5 plakjes courgette
5 champignons
1 ui
1,5 liter groentebouillon
1 snufje cayennepeper
0,5 theelepel paprikapoeder
1 scheut sherry
peper
zout
1 eetlepel kokosolie
1 pakje kokoscream

Bereidingswijze
Fruit in kokosolie de gesneden ui, knolselderij en broccoli. Voeg water, bouillon, courgette, champignons, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout toe en breng aan de kook. Gaar de groenten in ca. 15 minuten. Pureer de soep. Maak af met kokoscream en sherry.