Algemeen

Dagelijkse voeding

Als mij gevraagd wordt om een elevator pitch van mij (Nienke Binkhorst) en mijn bedrijf (Coach-Inn) te geven, dan begin ik altijd met de zin “voeding is de rode draad in mijn leven”. Eerst ging dat om fysieke voeding en daarna is de geestelijke voeding meer op het menu komen te staan. Hierbij zinspeelde ik vooral op het voeden van anderen. In de afgelopen maanden zijn daar hele nieuwe dimensies bij gekomen, die vooral betrekking op mijzelf hebben.

Na wat vage klachten in het voorjaar kreeg ik in augustus de diagnose “suiker”. Gezien de te hoge waarden zou medicatie gepast geweest zijn. In overleg met de arts werd dit echter nog even uitgesteld en gekozen om een gecontroleerd experiment aan te gaan om een rigoureuze verandering van leefstijl door te voeren. Het volste vertrouwen hebbend in een holistische aanpak, ben ik daarnaast onder professionele begeleiding op zoek gegaan naar de psychologische boodschappen achter de aanwezige symptomen. De focus lag hierbij steeds op het leven leven en beter worden; wat echt een hele andere energie is dan die van ziek zijn. Door het zelfhelend vermogen op deze manier “aan” te zetten, heeft het woord ziektewinst zo een hele nieuwe betekenis en definitie gekregen.

Een verandering van mijn dagelijkse leven dat echt geen straf is en tot nu toe eigenlijk alleen maar goeds brengt. Ik eet iedere dag lekker met meer afwisseling, geniet van het bewegen, ben meer helder dan ooit en stroom bijna over van creativiteit. Het is een maatwerktraject met een geheel eigen ritme en karakter geworden met een super resultaat. Nog geen drie maanden verder ben ik ruim 7 kilo afgevallen en kreeg ik nog meer eer naar werken. De laatste onderzoeksuitslagen waren nl. zeer bevredigend. Volgens de statistieken ben ik weer in de gezonde zone aanbeland. De komende maanden zullen daarom in het teken staan van verankering en het kweken van een lange termijn houdbaarheid.

Dit alles bevestigt voor mij dat met de juiste fysieke én geestelijke voeding veel geheeld kan worden (het TV-programma “Dokters van morgen“, had hier recentelijk een mooie documentaire over). Welk recept is dan passend? Mijns inziens is dat niet een, twee, drie te zeggen, omdat het voor iedereen anders is. De samenstelling van het ideale menu is een intuïtief proces vanuit een innerlijk weten met daar waar nodig en mogelijk is een controlecheck langs energetische en wetenschappelijke meetlatten. Een weg die alleen succesvol zal zijn met een innerlijke drive, discipline en ook doorzettingsvermogen. Waarbij een goed netwerk van professionals, vrienden en familie, dat in voorkomende gevallen ook als vangnet kan fungeren, van groot belang is.

Dank daarom aan allen van wie ik in de afgelopen tijd inzichten, steun. liefde en aanmoedigingen heb mogen ontvangen!

Uit: Coach-Inn update oktober 2017

Naar aanleiding van deze nieuwsbrief kreeg ik veel reacties, waarin mensen vroegen aan mij of ik mijn recepten en de weetjes rondom “anders eten” wilde delen. Een goede aanleiding om een al langer aanwezige wens in de vorm te zetten. Mede door de steun en inspiratie van vrienden, klanten en familie hierbij de start van een site in opbouw met fysieke én geestelijke voeding die dagelijkse verder gevuld mag gaan worden.

Hoewel ik om de suikerziekte en ook darmperikelen de baas te worden, vooral koolhydraatarm, suiker-, tarwe- en koemelkvrij gegeten heb en ook nog eet, tref je op de deze site niet alleen “gezonde” recepten aan. Soms ga ik ook gewoon voor lekker. Zoals de diëtistes steeds zeiden; ga voor de 80-20 regel – 80% van de tijd gezond en 20% voor de uitzonderingen om jezelf te verwennen en te genieten van datgene wat je ook lekker vindt. Overigens heb ik sowieso de overtuiging dat als je goed bij je zelf bent, dat je heel goed weet wat goed voor je is. En dat in sommige levensfases dan zelfs patat met mayonaise, suikerwerk of alcohol heel helend kan zijn.

Heb je leuke ideeën, tips of recepten, laat het me weten door een mailtje te sturen naar info@coach-inn.nl.

Eet smakelijk!

Nienke