Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij

Paprika’s gevuld met gehakt

Lange tijd heb ik getwijfeld welk gerecht ik als eerste op dit blog zou publiceren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor gevulde paprika’s gestoofd in tomatensaus. Dit is een gerecht dat ik al van jongs af aan “powervoer” noem. Als ik niet goed in mijn vel zit of behoefte heb aan meer body, dan laat ik volgens het onderstaande recept de paprika’s in de pan glijden. Daarna voel ik me altijd weer zo fit als een hoentje.

Ingrediënten (4 personen)

4 rode parika’s
500 gram rundergehakt
2 teentje knoflook
2 spaanse pepers
1 tomaat
5 champignons
5 plakjes courgette (optioneel)
2 plakken aubergine (optioneel)
2 eetlepels tomatenpuree
0,5 theelepel kerriepoeder
0,5 theelepel komijn gemalen
0,5 theelepel coreander gemalen
1 snufje cayennepeper
1 blokje runderbouillon
naar smaak peper
naar smaak peper</td
1 eetlepel kokosolie
1-1,5 liter water

Bereidingswijze
Snijd de ui, knoflook, tomaten en spaanse peper fijn. Fruit de tomaten en de helft van de uien en de knoflook in olie. Voeg het water, de tomatenpuree, de champignons en het bouillonblokje toe en breng deze soep aan de kook. Snijd de deksels van de paprika’s en verwijder de pitjes. Meng het gehakt met ei, de andere helft van de ui, knoflook en spaanse peper, peper, zout, coreander gemalen, komijn gemalen en kerriepoeder (en evt. de fijn gesneden courgette en aubergine). Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en leg deze samen met de paprika-dekseltjes in de kokende tomatensoep. Gaar de paprika’s in 30-45 minuten. Dien op met (bloemkool)rijst.

Getagd ,