Ik las ergens dat Dillesoep in Iran een geluksbrenger is. Afgelopen week had ik het geluk dat door mijn slordige handschrift op het boodschappenlijstje er ineens een hele bos dille in mijn koelkast lag. Eerst wist ik nog niet wat voor gericht ik er mee zou moeten bereiden. Toen bedacht ik dat dillesoep nog niet in mijn assortiment zat. Ik was er gewoon nooit op gekomen. Eenmaal gemaakt kan ik je deze van harte aanraden!
Ingrediënten Dillesoep
200 gram | kikkererwten (gekookt) |
6 takjes | peterselie |
6 takjes | dille |
1 | ei |
1 | ui |
1 scheut | plantaardige melk |
1 scheut | witte wijn |
1,5 liter | groentebouillon |
0,5 blokje | Funghi Porcini bouillonblokje (of een paar champginons) |
1 theelepel | cayennepeper |
peper | |
plantaardige olie |
Fruit de fijn gesneden ui in olie. Voeg kikkererwten, groenten en champignonbouillon, witte wijn, plantaardige melk, dille, peterselie, cayennepeper en peper toe. Laat 10 minuten sudderen. Pureer de soep.