Energieoefeningen, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Vegetarisch

Pruimen-amandelkoek

Wat is jouw favoriete geometrische vorm?

Hou je van geometrische figuren en van kleur? Ga dan op zoek naar een mooie mandala. Op internet kun je deze makkelijk vinden. Bepaal met welke intentie je deze figuur wil onderzoeken. Kleur de mandala. Welke kleuren heb je gebruikt? Wat zeggen deze jou? Zie je nog een patroon in de manier van inkleuren? Geeft dat je nog informatie? Kan je deze ervaring herleiden naar jouw intentie? Wat brengt dit jou?

Ingrediënten Pruimen-Amandelkoek
150 gram speltbloem
75 gram amandelmeel
50 gram roomboter
2 eetlepels honing
2 eieren
2 theelepels citroensap
1 sinaasappel (uitgeperst)
2 theelepels citroenrasp
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
10 pruimen
1 eetlepel amandelen
4 kruidnagels
1 scheut (plantaardige) melk
1 theelepel bakpoeder
Bereiding
Maak een glad deeg van de speltbloem, amandelmeel, gesmolten boter, citroenrasp, citroensap, sinaasappelsap, honing, kaneel, kardemom, gehakte kruidnagel, eieren, plantaardige melk en bakpoeder. Vet een springvorm in met boter. Leg het deeg onder in de springvorm. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Druk de halve pruimen in het deeg. Garneer met amandelen. Bak de koek gedurende 30-40 minuten in de oven bij 150-175 graden.