Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met Vadouvan, een kruidenmengsel uit de Frans-Indiase keuken. Dit had ik niet in huis. Ik heb toen zelf een mengsel gemaakt van kruiden die ik in huis had. Dit zorgde voor een heerlijke smaak.
Ingrediënten gekruide knolselderij met kappertjes-mayonaise
1 | knolselderij |
1 scheut | olijfolie |
fenegriek | |
mosterdpoeder | |
gefruite uien (weglaten indien je glutenvrij wil koken) | |
nootmuskaat | |
kaneel | |
kerrieblad | |
chilivlokken | |
komijn | |
kardemom | |
1 | kruidnagel |
kurkuma | |
1 eetlepel | kappertjes |
3 eetlepels | mayonaise |
1 eetlepel | yoghurt |
zout | |
peper | |
1 takje | peterselie |
Was de knolselderij en snijdt deze in twee helften. Maak vervolgens een paar inkepingen/messnede in de knolselderij Leg deze vervolgens op bakpapier op een ovenplaat of in een ovenschaal. Maak twee – drie eetlepels kruiden door fenegriek, kaneel, kerrieblad, kurkuma, mosterdpoeder, gefruite uien, komijn, kardemom, chilivlokken, nootmuskaat, kruidnagel in gelijke verhoudingen in een vijzel te doen en fijn te malen/pletten (je kunt ook kant-en-klare Vadouvan gebruiken). Meng de kruiden met een goede scheut olijfolie. Giet het kruidenmengsel over de knolselderij. Plaats de knolselderij in de oven bij 150-170 graden. Gaar de knolselderij gedurende 2,5-3 uur in de oven.
Doe de kappertjes, mayonaise, yoghurt, peper, zout en peterselie in een keukenmachine/blender en pureer tot een gladde saus. Serveer die bij de knolselderij.