Wanneer vond jij dat je de vis duur moest betalen?
Ingrediënten (2 personen)
200 gram | tonijn |
2 eetlepels | sesamzaad |
1 scheut | sojasaus |
1 scheut | mirin |
1 scheut | rijstazijn |
1 eetlepel | sesamolie |
1 theelepel | honing |
1 theelepel | knoflookpoeder |
1 theelepel | japanse peper |
1 theelepel | wasabi |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
50 gram | snijbonen |
100 gram | asperges |
50 gram | spinazie |
1 | tomaat |
1 | bosui |
0,5 | paprika |
1 theelepel | curcuma |
1 theelepel | komijn gemalen |
1 theelepel | koriander gemalen |
1 handje | pistachenoten |
plantaardige olie |
Bereiding
Meng in een bakje sojasaus, rijstazijn, knoflookpoeder, japanse peper, honing en wasabi. Giet dit over de tonijn en laat kort intrekken. Strooi dan sesamzaadjes over de tonijn. Bak de tonijn vlak voor het opdienen op hoog vuur aan twee kanten lichtbruin. De binnenkant mag nog rosé zijn.
Snijd de ui, bosui, paprika, asperges, knoflook, spinazie, snijbonen en tomaten in kleine stukjes. Wok deze in plantaardige olie. Kruid met curcuma, koriander, komijn. Voeg de sesamolie, een scheut sojasaus en mirin toe. Garneer met pistachenoten.