Wanneer lopen bij jou dingen in de soep?
Harira is een stevige Marokkaanse (maaltijd)soep met linzen en kikkererwten die vooral gegeten wordt in de tijd van de Ramadan vanwege het feit dat hij zo Vitamine-rijk is.
Ingrediënten (4 personen)
1 | tomaat |
1 | (zoete) aardappel |
1 | courgette |
200 gram | kikkererwten (geweekt) |
200 gram | linzen (bruin) |
groentenbouillon | |
1 | venkelknol |
1 | prei |
1 | ui |
1 | wortel |
1 blikje | tomatenpuree |
100 ml | turkse yoghurt (of kokosroom) |
peper | |
zout | |
1 theelepel | komijnpoeder |
1 theelepel | harirakruiden |
1 theelepel | kaneel |
2 takjes | verse koriander |
olijfolie (of kokosolie) |
Bereiding
Fruit de uien en de in blokjes gesneden courgette, tomaat, venkel, prei en wortel in olijfolie of kokosolie. Voeg water, kikkererwten, linzen, kruiden, tomatenpuree en bouillonpoeder toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 30 minuten doorkoken. Blender de soep. Breng deze vervolgens op smaak met yoghurt (of kokosroom), peper, zout en verse koriander.