Ben je een amandelmens en houd je vooral van de blanke amandelen dan heb je behoefte om er geen doekjes om te winden. Je wilt de zuiverheid en transparantie boven tafel. Je bent bereid om te ontdekken wie je bent in je naakte werkelijkheid, je te zuiveren en te ontdoen van alles ballast en je te tonen aan de wereld in kwetsbaarheid en onvoorwaardelijke liefde. Het is niet een proces dat van de een op de andere dag gerealiseerd is. Soms doe je daar je hele leven over en is het een weg van vallen en opstaan. Jouw drive is echter vooral gericht op de onderliggende intentie.
Deze Havermout Notenreep is een voedzaam tussendoortje waar geen suiker aan toegevoegd is. Ook geschikt voor kinderen om mee te nemen naar school. Echter bij te warm weer zal de kokosolie smelten en wordt de reep wat zachter.
Ingrediënten (6 repen)
100 gram | gedroogde abrikozen |
60 gram | gedroogde ontpitte dadels |
60 gram | gedroogde pruimen |
30 gram | walnoten |
30 gram | witte amandelen |
30 gram | kokos geraspt |
1,5 eetelepel | havermout |
2 eetlepels | kokosolie |
Bereiding
Doe de abrikozen, dadels, pruimen ,walnoten en amandelen in een keukenmachine en verklein deze zodat nog wel stukjes vruchten en noten zichtbaar zijn. Roer de havermout en kokos erdoor. Smelt de kokosolie en giet die bij het mengsel. Neem een rechthoekig of vierkant (diepvries)bakje en leg daar een stukje bakpapier in. Breng het noten-vruchtenmengsel over in het bakje en druk het aan met de achterkant van een lepel. Plaats de repen voor minimaal twee uur in de koelkast. Snijd het plakkaat daarna evt. in kleinere repen.