Bijgerechten, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij

Piccalilly zonder suiker

picallily

Piccalilly is van origine een Engels product. Het bestaat uit ingelegde groenten, uien en augurken. De gele kleur is afkomstig van de kurkuma. Het is lekker bij stamppotten en bonengerechten. Daarnaast kun je het ook gebruiken om aardappelsalades op smaak te brengen. Tegenwoordig is het ook steeds populairder om het te eten bij friet in plaats van mayonaise, tomaten- of curryketchup.

Hierbij speciaal een recept van Piccalilly zonder suiker.

Ingrediënten 

 400 gram  bloemkool
 50 gram  courgette
 30 gram  rode (punt)paprika
 50 gram  broccoli
 0,25  rode ui
 60 ml  witte wijnazijn of natuurazijn
 15 gram  verse gember
 0,25  spaanse peper
 2  augurken (zuur) (zonder suiker)
 1 eetlepel  gele rozijnen
 1 theelepel  mosterd
 1 theelepel  mosterdpoeder
 1 theelepel  massala kerriepoeder
 1 theelepel  curcuma
 zeezout
 peper

Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en kook die gedurende 10 minuten. Doe die samen met de gember, rozijnen, mosterd, mosterdpoeder, kerriepoeder, curcuma, zeezout en peper in een blender en maal tot een egale pasta. Snijd de courgette, rode (punt)paprika, broccoli, rode ui, augurken en spaanse peper in kleine stukjes. Doe die in een pan met de azijn en een scheut water. Breng aan de kook en laat die gedurende vijf minuten op een zacht pitje doorkoken. Doe dan het mengsel uit de blender erbij en verwarm nog even kort. Als het erg dik is dan evt. nog een scheut water erbij. Warm afvullen in schone potten en die even op zijn kop zetten.

Bewaar de picallily op een koele plek. Na openen is deze beperkt houdbaar.