Ze zeggen dat boerenkool pas geoogst mag worden als de vorst er overheen is gegaan. In Indonesië kun je dan lang wachten. Of je daar überhaupt boerenkool kan krijgen, waag ik te betwijfelen. Des al niettemin is “Toemis boerenkool” met Indonesische kruiden heerlijk en lekker makkelijk.
Ingrediënten Indonesische Boerenkool (2 personen)
200 gram | boerenkool |
200 gram | tempeh |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
4 plakjes | laos |
0,5 | spaanse peper |
0,5 eetlepel | sereh |
1 scheut | sojasaus |
1 cm | gember (vers) geraspt |
1 eetlepel | citroensap |
plantaardige olie |
Bak in olie de tempeh aan twee kanten bruin. Voeg de uien, knoflook, spaanse peper, laos en gember toe. Als de uien glazig zijn, kan de boerenkool erbij. Als deze geslonken is afblussen met citroensap en sojasaus.