Ingrediënten Kaasfondue (zonder alcohol) – 2 personen
2 kopjes | (plantaardige) melk (ik nam amandelmelk) |
1 klein | uitje |
1 teentje | knoflook |
1 scheutje | olijfolie |
1 eetlepel | groene kruiden (tijm, basilicum, peterselie) |
300 gram | geitenkaas belegen |
50 gram | blauwe geitenkaas (optioneel) |
arrowroot (of maizena) | |
peper (naar smaak) | |
paprikapoeder (naar smaak) | |
VOOR HET DOPEN | |
diverse rauwkost (bijvoorbeeld komkommer, bleekselderij, paprika) (optioneel) | |
brood (optioneel) | |
broccoli (kort gekookt), champignons (kort gebakken) (optioneel) |
Snijd de ui en knoflook heel fijn. Fruit die op laag vuur glazig. Voeg de (plantaardige) melk toe. Verwarm die langzaam (niet koken). Voeg dan de geraspte belegen geitenkaas en evt. de blauwe geitenkaas in kleine porties toe terwijl je goed blijft roeren. Breng op smaak met groene kruiden, peper en paprikapoeder. Mocht de fondue te dun zijn, dan kan je hem binden met arrowroot of maïzena. Zorg dat de fondue tijdens het eten warm blijft door deze bijvoorbeeld op een theelichtje, rechaud of fonduebrander te plaatsen.
Serveer met de rauwkost, brood of groenten in afmetingen, zodat je deze goed in de kaasfondue kunt dopen.