Voor Kerst haalde ik een heerlijke entrecote bij Het Derde Erf in Soest. Zij verkopen diverse soorten biologisch rundvlees. Ik trof daar een mooi recept met Chimmichurri. In verband met diëten, paste ik het recept wat aan. Het werd een leuke variant die wat mij betreft vaker op het menu komt te staan. Vooraf heb ik me overigens wat ingelezen. Het blijkt dat Chimmichurri afkomstig is uit Argentinië. Daar staat het standaard op tafel als je in een restaurant eet. Je serveert het koud bij vlees; een aanrader!
Ingrediënten Chimmichurri
100 ml. | olijfolie |
2 tenen | knolook |
1 | bosuitje |
3 takjes | tijm |
2 takjes | oregano |
1 | rode ui |
peper | |
zout | |
0,25 | rode peper |
2 takjes | peterselie |
2 eetlepels | rode wijnazijn |
Haal de blaadjes van de tijm en de oregano van het steeltje. Doe de tijm, oregano, bosui, rode wijnazijn, knoflook, peterselie, peper en zout in een keukenmachine. Pureer dit tot homogeen mengsel. Snijd de rode ui heel fijn. Meng de olijfolie, rode ui en het kruidenmengsel.