Welke knoop zou jij wel willen doorhakken?
Kefta is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Je kunt het maken in een tajin, maar ook goed in een schaal in de oven.
Ingrediënten (4 personen)
500 gram | runder- of lamsgehakt |
1 | sjalot |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
3 takjes | peterselie |
2 takjes | koriander |
peper | |
zout | |
2 theelepels | paprikapoeder |
1,5 theelepels | ras-el-hanout |
1 theelepel | komijn gemalen |
1 theelepel | koriander gemalen |
2 | tomaat |
1 theelepel | sambal |
1 scheut | plantaardige olie |
1 | ei |
Bereiding
Ontvel de tomaat en snijd in kleine blokjes. Snipper de sjalot, ui en de knoflook. Fruit in olie de ui, de helft van de knoflook en de helft van de tomaat. Leg dit mengsel onder in een tajine of ovenschaal. Kruid het gehakt met sjalot, knoflook, peper, zout, paprikapoeder, gehakte peterselie, gehakte koriander, ras-el-hanout, komijn gemalen, sambal en koriander gemalen. Maak hier kleine gehaktballetjes van en leg die bovenop het tomaatmengsel. Zet dit in de oven op 150 graden of in de tajine op het fornuis op een laag pitje. Na ca. 20 minuten breek je een ei boven de schotel en gaart de balletjes nog 10 -15 minuten tot zij gaar zijn.