Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Kiptajine met ingelegde citroen

kip met ingelegde citroen

Wanneer heb jij een kip met gouden eieren geslacht?

Deze kiptajine met ingelegde citroen is afkomstig uit de Marokkaanse keuken. Als je koolhydraat-arm wil eten dan kun je er eventueel nog een groene salade bij serveren. Turk of Marokkaans brood erbij is ook erg lekker.

Ingrediënten (2 personen)

 500 gram  kipdijvlees
 1  zoete aardappel
 0,5  courgette
 1  ui
 2 teentjes  knoflook
 10  zwarte olijven
 2  ingelegde citroenen
 1 takje  munt
 2 takjes  peterselieblad
 1,5 theelepel  ras-el-hanout
 1,5 theelepel  paprikapoeder
 peper
 zout
 3 draadjes  saffraan
 1 scheut  witte wijn

Bereiding
Snijd het kipdijvlees in stukjes en kruid het met peper, zout, ras-el-hanout, paprikapoeder, gehakt peterselieblad en gehakte munt. Schil de zoete aardappel, ui en knoflook. Versnipper de ui en de knoflook en snijd de zoete aardappel en de courgette in plakjes. Leg de ui, knoflook, zoete aardappel en courgette in laagjes in een tajine. Kruid met een beetje peper en saffraan. Voeg een scheut witte wijn toe. Leg daarboven op de gekruide kipfilet en de in plakjes gesneden olijven. Bedek de schotel met plakjes ingelegde citroen. Gaar de schotel in de tajine in ca. een uur gaar.