Wat is voor jou op dit moment broodnodig?
Afgelopen weekend organiseerde ik een BBQ voor vrienden. Daar hoort natuurlijk stokbrood bij. Helaas was er geen speltstokbrood te krijgen. Dus ben ik zelf aan het bakken geslagen met als resultaat dit Knoflook-Spelt Plaatbrood. Tja en het bleek een groot succes, dus ik vrees dat ik de komende tijd vaker het bakker-haasje ben.
Ingrediënten
250 gram | speltbloem |
250 gram | volkoren speltmeel |
7 gram | droge gist |
1 theelepel | zout |
300 gram | water |
1 teentje | knoflook |
1 theelepel | tijmblad |
1 theelepel | oreganoblad |
1 eetlepel | havermout |
Bereiding
Kneed van het speltbloem, speltmeel, gist, zout, water, knoflook, tijmblad en oreganoblad een soepel deeg. Laat het deeg een uur rijzen op kamertemperatuur. Rol het deeg dan uit op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Vorm er dan een bol van. Laat deze bol weer een uur rijzen. Maak dan met een scherp mes drie sneden aan de bovenkant van de bol. Bestrooi de bol met havermout. Bak het brood gedurende 30-35 minuten in de oven bij 180-200 graden.