Bijgerechten, Koemelkvrij, Lunch, Ontbijt, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Knoflook-Spelt Plaatbrood

Wat is voor jou op dit moment broodnodig?

Afgelopen weekend organiseerde ik een BBQ voor vrienden. Daar hoort natuurlijk stokbrood bij. Helaas was er geen speltstokbrood te krijgen. Dus ben ik zelf aan het bakken geslagen met als resultaat dit Knoflook-Spelt Plaatbrood. Tja en het bleek een groot succes, dus ik vrees dat ik de komende tijd vaker het bakker-haasje ben.

Ingrediënten 

 250 gram  speltbloem
 250 gram  volkoren speltmeel
 7 gram  droge gist
 1 theelepel  zout
 300 gram  water
 1 teentje  knoflook
 1 theelepel  tijmblad
 1 theelepel  oreganoblad
 1 eetlepel  havermout

Bereiding
Kneed van het speltbloem, speltmeel, gist, zout, water, knoflook, tijmblad en oreganoblad een soepel deeg. Laat het deeg een uur rijzen op kamertemperatuur. Rol het deeg dan uit op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Vorm er dan een bol van. Laat deze bol weer een uur rijzen. Maak dan met een scherp mes drie sneden aan de bovenkant van de bol. Bestrooi de bol met havermout. Bak het brood gedurende 30-35 minuten in de oven bij 180-200 graden.