Bijgerechten, Coach-Gourmet, Glutenvrij, Notenvrij, Tarwevrij

Kruidenboter

In welke recentelijke situatie had jij boter op je hoofd?

Afgelopen zondag was het lekker weer. Tijd voor een BBQ-tje met vrienden. Natuurlijk kan dat niet voorbij gaan met een lekker speltbrood uit de oven (het recept volgt) en zelfgemaakte kruidenboter.

Ingrediënten

 200 gram  roomboter
 1 eetlepel  groene kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
 1-2 teentje  knoflook
 1 eetlepel  (zelfgemaakte) mayonaise
 0,5 eetlepel  citroensap
 peper
 zout
 1 theelepel  slakkenboterkruiden (optioneel)

Bereiding
Haal de boter tijdig uit de koelkast. Pers de knoflook. Doe deze samen met de groene kruiden, mayonaise, citroensap, peper, zout en eventueel slakkenboterkruiden bij de boter. Meng goed. Plaats de kruidenboter even in de koelkast zodat hij weer wat steviger wordt.