Ingrediënten Laap Kai (veganistisch)
100 gram | glasnoedels of kognacslierten |
100 gram | kastanjechampignons |
50 gram | sojabrokken |
1 | rode ui |
1 | bosui |
2 eetlepels | rijstpoeder (gebakken rijst) |
0,5 | spaanse peper |
2 takjes | koriander |
1 takje | munt |
2 blaadjes | citroenblad |
1 eetlepel | zeewier gemalen (of een paar scheutjes vissaus) |
3 eetlepels | sojasaus (glutenvrij) |
2 eetlepels | rijstazijn |
2 eetlepels | mirin |
2 theelepels | lemonsap |
olijfolie |
Week de sojabrokken tot ze zachter zijn. Kook de fijngesneden champignons gedurende 2 minuten. Snijd de ui, bosui, spaanse peper, koriander, munt en citroenblad in kleine stukjes. Voeg lemonsap, zeewier, rijstpoeder, mirin, rijstazijn en sojasaus toe.
Bak in een beetje olie de sojabrokken en champignons lichtbruin. Voeg de gare glasnoedels of kognacslierten toe. Verwarm kortstondig. Meng dit mengsel door het ui-spaanse peper-mengsel en dien op.