Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Tarwevrij, Thais, Veganistisch, Vegetarisch

Laap Kai (veganistisch)

Welk boek mag van jou gesloten worden?

Ingrediënten Laap Kai (veganistisch)
100 gram glasnoedels of kognacslierten
100 gram kastanjechampignons
50 gram sojabrokken
1 rode ui
1 bosui
2 eetlepels rijstpoeder (gebakken rijst)
0,5 spaanse peper
2 takjes koriander
1 takje munt
2 blaadjes citroenblad
1 eetlepel zeewier gemalen (of een paar scheutjes vissaus)
3 eetlepels sojasaus (glutenvrij)
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels mirin
2 theelepels lemonsap
olijfolie
Bereiding
Week de sojabrokken tot ze zachter zijn. Kook de fijngesneden champignons gedurende 2 minuten. Snijd de ui, bosui, spaanse peper, koriander, munt en citroenblad in kleine stukjes. Voeg lemonsap, zeewier, rijstpoeder, mirin, rijstazijn en sojasaus toe.
Bak in een beetje olie de sojabrokken en champignons lichtbruin. Voeg de gare glasnoedels of kognacslierten toe. Verwarm kortstondig. Meng dit mengsel door het ui-spaanse peper-mengsel en dien op.