Ik ben gek op pittige curry’s. Daar hoort wat mij betreft ook altijd een frisse chutney bij. Altijd lekker om iets zoet en ook zurig tegen over het de hete smaak te zetten. Dat maakt het smaakpalet compleet. Het was dan ook even zoeken toen ik voor een suikervrij dieet moest gaan. Met deze mango chutney zonder toegevoegde suiker heb ik echter een meer dan goed alternatief gevonden.
Ingrediënten (1 pot)
1 | mango |
5 | ontpitte dadels |
2 teentjes | knoflook |
0,5 | spaanse peper |
2 eetlepels | gele rozijnen |
1 cm | gember |
1 tl | garam masala |
1 tl | mosterdpoeder |
peper | |
75 ml | appelazijn |
water |
Bereiding
Haal de pitten uit de dadels, ontvel de knoflook en schil de mango. Snijd deze samen met de spaanse peper in kleine stukjes. Doe dit alles in een pan, samen met de geraspte gember, gele rozijnen, mosterdpoeder, peper, appelazijn en ca. 100 ml. water. Breng het mengsel aan de kook en laat het pruttelen tot de mango zacht is en er een dikke substantie ontstaan is. Als het te dik wordt eventueel tussentijds nog wat water bijvoegen. Als de chutney klaar is en je wil hem langer bewaar, vul hem dan warm af in een schone, gesteriliseerde glazen pot.