Afgelopen zondag waren we met vier vriendinnen aan coachgourmetten. Het was weer een inspirerende avond, waarbij we heerlijk gegeten hebben en ook mooie, diepgaande gesprekken met elkaar voerden. Een echte aanrader voor de feestdagen. Bij het toetje hoorde ijs, waarbij er geen geraffineerde suikers in mochten zitten. In de winkel kon ik deze variant niet vinden, daarom ben ik zelf maar iets gaan fabriceren. Dit bleek een gouden greep te zijn; warme mango met kokos en mango-ijs.
Ingrediënten Mango-Lavendel-Yoghurtijs
0,5 | mango |
2 eetlepels | honing |
5 eetlepels | schapenyoghurt |
1 druppel | lavendelolie |
0,25 theelepel | gemberpoeder of een scheutje gembersiroop |
0,25 theelepel | kardemompoeder |
1 blaadje | munt |
Doe de geschilde mango (zonder pit), lavendelolie, honing, gemberpoeder, muntblad en kardemompoeder in een blender en pureer tot een gladde massa. Voeg de yoghurt toe en roer met een lepel tot een homogene massa. Doe het mangoyoghurt mengsel in een ijsblokjesbakje of een andere, grotere diepvriesvorm. Plaats het ijs voor minimaal 3-4 uur in de vriezer.