Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Reflectievraag, Tarwevrij

Quinoa-dadel-walnotenkoekjes

Wat heb jij nodig om “aan” te gaan?

Ingrediënten Quinoa-dadel-walnotenkoekjes
10 dadels
50 gram walnoten
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels kokosolie
1 banaan of 3 vijgen
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel speculaaskruiden
1 druppel lavendelolie
50 mililiter sinaasappelsap
2 eetlepels rijstsiroop
100 gram quinoavlokken
Bereiding
Doe de dadels, bananen (of vijgen), quinoavlokken, sinaasappelsap, speculaaskruiden, bakpoeder, lavendelolie, kardemompoeder, kokosolie, rijstsiroop en walnoten in een keukenmachine. Pureer de ingrediënten tot een glad deeg. Doe het deeg in vormpjes of maak er platte koekjes van. Zet in de oven voor 30-40 minuten op 150-175 graden.