Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Mayonaise (suikervrij)

mayonaise

Waarvoor mag iemand jou ’s nachts wakker maken?

Zelf mayonaise maken is met deze snelle manier van bereiden makkelijker dan je denkt. Door wat te variëren met de kruiding maak je op dezelfde manier ook heerlijke kruidenmayonaise. Essentieel is de staafmixer en een bijpassende mengbeker die je nodig hebt voor het bereidingsproces. Blij dat ik met dit suikervrije recept toch af en toe mayonaise kan eten, al zou het niet hetgeen zijn wat ik het meest zou missen als het niet meer zou mogen.

Ingrediënten

1 ei
200 ml olijfolie extra vierge
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel citroensap
1,5 theelepel mosterd
peper
zout
paprikapoeder (optioneel)
dille (optioneel)
wasabipoeder (optioneel)
kerrypoeder (optioneel)

 

Bereidingswijze
Doe onder in een maatbeker met rechte wanden waar de staafmixer net in past, ei, appelazijn, olijfolie, mosterd, peper, zout en evt. andere kruiden zoals paprikapoeder, wasabipoeder, dille of kerrypoeder. Plaats de staafmixer voorzichtig op de bodem van de maatbeker. Houd de maatbeker stevig vast. Zet de staafmixer aan. Laat de staafmixer kort op de bodem staan en beweeg deze dan heel langzaam naar boven de maatbeker uit (niet heen en weer halen). In de maatbeker is als het goed is heerlijke mayonaise ontstaan.