Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Groenten in rode currykokossaus

groenten in rode currykokossaus

Als je een dag onder de mensen bent geweest is het goed om energie uit te wisselen. Je hebt altijd wel iets van iemand anders opgepikt of ten onrechte iets bewust of onbewust bij een ander achter gelaten. Het is een kwestie van even de tijd nemen voor jezelf, rustig te gaan zitten en je ogen te sluiten. Je stelt je voor dat jouw eigen ruimte (jouw aura) ruim om je heen is. In gedachten ga je in jouw eigen ruimte op zoek naar energie die niet van jou is. Vertrouw erop dat je dat kunt. Stuur deze energie terug naar de rechtmatige eigenaar of plaats deze op zijn minst buiten jouw systeem. Onderzoek vervolgens of er nog energie van jou bij anderen is. Dat kun je doen door denkbeeldig een magneet in jouw veld te zetten, die enkel en alleen in staat is om jouw energie terug te halen. Zet deze aan en laat je verrassen welke energie naar je toe komt. Vul jezelf daar mee op. Voel je je nog een beetje leeg of niet volledig gevuld. Neem dan energie uit het universum of uit de aarde op, net zoveel tot voelt dat het genoeg is.

Als fysieke voeding ga ik vandaag voor groenten in rode currykokossaus met bloemkoolrijst. Onderstaand een recept met diverse groenten. Hierin kan je zelf variëren door iets weg te laten of bijvoorbeeld courgettes toe te voegen. Maak je een vegetarische variant dan wil je wellicht wat meer groenten toevoegen.

Ingrediënten (2 personen)

1 ui
3 Thaise aubergines (verkrijgbaar bij een Toko) of 3 plakken gewone aubergine
1 tomaat
0,5 rode paprika
150 gram kousenband of sperciebonen
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
2 wortels
3 champignons
1 spaanse peper
 1-2 theelepel rode currypasta (zelf maken of verkrijgbaar bij supermarkt of Toko)
0,5 stengel sereh
1 citroenblad
1 pakje kokoscream of kokosmelk
100 gram kipdijvlees (optioneel)

Bereidingswijze
Snijd de ui, aubergines, tomaat, rode paprika, bosuitjes, kousenband, knoflook, wortels, champignons, spaanse peper (en evt. kip) in stukjes. Begin met fruiten in een wok van de ui, knoflook en spaanse peper in kokosolie. Voeg dan de tomaat, rode paprika, wortel, kousenband (en evt. kip) toe. Wok deze groenten beetgaar. Dan de champignons, bosuitjes, rode currypasta, sereh, citroenblad en kokoscream toevoegen en onder regelmatig roeren het gehele gerecht nog vijf minuten laten sudderen.
Lekker om te serveren met rijst of bloemkoolrijst