Ingrediënten Mulligatawnysoep
150 gram | dal en/of linzen |
1 cm | verse gember |
0,5 | spaanse peper |
1 | ui |
1 | tomaat |
1 teentje | knoflook |
0,5 eetlepel | komijnpoeder |
0,5 eetlepel | korianderpoeder |
0,5 eetlepel | garam masala |
2 theelepels | curcumapoeder |
1 blaadje | laurier |
1 blaadje | citroenblad |
1 | groentebouillon blokje |
1 eetlepel | tamarindepasta |
2 eetlepels | citroensap |
100 ml. | kokoscream |
2 takjes | koriander (vers) |
1 scheut | plantaardige olie |
Kook de dal en/of linzen conform het kookvoorschrift op de verpakking. Fruit in olie de rode peper, gember, ui, tomaat en knoflook. Voeg deze samen met de curcuma, koriander gemalen, komijn, garam masala, groentebouillon, tamarinde, laurier, citroenblad, citroensap bij de linzen. Pureer de soep en voeg eventueel nog water toe om de soep op de juiste dikte te krijgen. Maak af met kokosroom en garneer met gehakte koriander.