Wat heb jij broodnodig in deze tijd?
Bij Indiaas eten vind ik een stukje naan altijd wel erg lekker. En dat kun je van vele meelsoorten maken. Deze keer maakte ik naan van boekweit- en havermeel; een glutenvrije variant.
Ingrediënten (2 personen)
100 ml | water |
100 gram | havermeel (glutenvrij) |
100 gram | boekweitmeel (glutenvrij) |
1 theelepel | bakpoeder |
1 teentje | knoflook (optioneel) |
1 theelepel | komijnpoeder |
1 scheut | plantaardige olie |
1 eetlepel | (kokos)yoghurt (optioneel) |
Bereiding
Doe in een kom de havermeel, boekweitmeel, water, bakpoeder, zout, komijnpoeder, plantaardige olie en evt. kokosyoghurt en geperste knoflook. Kneed tot een stevig deeg. Als het te slap is voeg dan nog wat meel toe. Is het te stevig, dan nog wat water. Maak van het deeg platte stukjes en besmeer deze met (knoflook)olie. Bak deze in een pizzaoven, in de (grill) pan of in de oven (180 graden) aan twee kanten bruin.