Bijgerechten, Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Japans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch, Voorgerecht

Aziatisch gekruide courgette

Wil je eens op een andere, verrassende manier inzichten krijgen op actuele vragen? Formuleer dan eerst je vraag. Loop naar je boekenkast en kies daar ad random of blind een boek uit. Sla het boek op een willekeurige bladzijde open. Laat je verrassen door de tekst die je leest en onderzoek welke boodschap of inzicht je hierdoor gekregen hebt.

Het blijft maar doorgaan met het kunnen oogsten van courgettes in mijn tuin. Tja, dan moet je ook creatief zijn in de werking daarin. De Aziatisch gekruiden courgette vond ik daarin een groot succes en ook nog eens makkelijk te maken en snel op tafel.

Ingrediënten (2 personen)

0,5 courgette
1 theelepel sambal
1 scheut sojasaus
1 theelepel wasabipasta
0,5 eetlepel sesamzaad
0,5 eetlepel honing (optioneel)
1 theelepel komijn gemalen
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
plantaardige olie

Bereiding
Snijd courgette in de grootte van halve frietjes. Bak deze in olie lichtbruin. Meng in een kommetje sambal, wasabipasta, honing, sojasaus, komijn gemalen, paprikapoeder, gemberpoeder, sesamzaad en evt. een scheutje water. Roer dit sausje door de gebakken courgettereepjes en serveer direct.